AAN WELKE EISEN MOET JE VOLDOEN?

Met Direct-Funding bepaal jij de condities van je lening zoals rente, aflossing en welke zekerheden je wel of niet biedt aan investeerders. Maar aan welke criteria moet je bij MijnFunding dan wel voldoen om in aanmerking te komen voor Direct-Funding?

Mijn-Funding is er voor startups en going concern ondernemingen. De eisen die MijnFunding stelt aan haar klanten zijn niet gebaseerd op welke zekerheden jij zakelijk of in privé de investeerder biedt. Evenmin hoe lang je al bestaat, hoeveel omzet je hebt of hoeveel ervaring jij hebt als ondernemer en welke opleiding je hebt. Menige succesvolle ondernemer zou bij de start niet kunnen voldoen aan dergelijke criteria. Toch zijn ze er gekomen.

“Er zijn nu eenmaal ondernemersrisico’s”

Statistieken wijzen uit dat bijna alle ondernemers hun verplichtingen nakomen. Het percentage faillissementen is relatief gering. Vooraf kunnen bepalen wie er niet succesvol wordt, is koffiedik kijken. Iemand die investeert in een ondernemer weet dat er nu eenmaal ondernemersrisico’s zijn. In het meest negatieve scenario kun je je inleg verliezen. Vanwege dit risico ontvangt de investeerder immers een premie in de vorm van een uitstekend rendement. Een rendement dat vaak 20x, 30x of 40x de huidige bankrente is (0,2% per jaar). Investeerders in crowdfunding of Direct-Funding dienen alleen dat bedrag te investeren dat ze kunnen missen. Bovendien is het verstandig dit bedrag te spreiden over verschillende ondernemingen. Alleen dan is het geen gokje en werken statistieken. Eventuele ‘defaults’ worden zo opgevangen.

“Transparantie geeft inzicht”

Uiteraard moeten investeerders altijd eerlijk en helder geïnformeerd worden. Dat is wat MijnFunding van haar klanten eist. Het is essentieel. MijnFunding helpt haar klanten met de heldere informatie als onderdeel van de AFM Compliance-services. Als een ondernemer net start, zijn product nog niet heeft gevalideerd en geen enkele zekerheid biedt, moet dat ook duidelijk zijn voor de investeerder. De investeerder onderzoekt en bepaalt zelf waarin wel of niet wordt geïnvesteerd. Het ondernemersplan dient het uitgangspunt te zijn. De inschatting van de markt, de gunfactor of de missie van de ondernemer speelt hierbij voor vele investeerders een belangrijke rol. Zekerheden blijken bij liquidatie vaak schijnzekerheden. Transparantie met betrekking tot het ondernemersplan en het aangeven van de risico’s geeft de investeerder inzicht en de mogelijkheid een beslissing tot investeren en de hoogte van de investering af te wegen.

“It’s all in the game”

De ondernemer is gemotiveerd zijn droom te realiseren en heeft veel te winnen en veel te verliezen. Daarom gelooft MijnFunding dat ondernemers gestimuleerd moeten worden. Ze tonen durf, inzicht en brengen de noodzakelijke vernieuwing. Als een ondernemer ondanks zijn voorbereidingen faalt is dat voor de ondernemer vervelend genoeg. Dit falen kan door verkeerde inschattingen maar er kunnen ook externe factoren meespelen. Een ondernemer extra straffen in privé dient geen doel en overschrijdt vaak het betamelijke. Bijna alle crowdfundingplatformen dwingen ondernemers in privé mee te laten tekenen om ze vervolgens als wanbetaler bij BKR te kunnen melden. Het werkt eerder verlammend en averechts. Gelukkig slagen de meeste ondernemers in het vermarkten van hun passie mede door investeringen in hun onderneming. Bij de enkele default blijkt gemiddeld meer dan de helft wel keurig te zijn betaald. En de investeerder? Het investeerdersspel draait om een goed gespreide portfolio aan bedrijfsleningen op te bouwen. Zelf beoordelen waarin wel of niet geïnvesteerd wordt. De gerealiseerde rente-inkomsten en aflossingen compenseren de hier en daar tegenvallende resultaten. Dat is de onderneming van de investeerder. It’s all in the game.


Maak een afspraak
Lees verder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

INFORMATIECENTRUM

MijnFunding is gevestigd in het
Groot Handelsgebouw in Rotterdam

Algemene voorwaarden

Verwerkersovereenkomst

Privacy Verklaring

MIJNFUNDING

Stationsplein 45
Postbus 710
3000 AS Rotterdam
+31 (0)85 06 02 114
info@mijnfunding.nl