Laat je geen wortel voorhouden

MijnFunding is de eerste in Nederland die een ‘full service’ Direct-Funding heeft geïntroduceerd. We gaan door onze kennis te ontwikkelen en te delen met onze klanten. Inmiddels hebben we vele ondernemers succesvol geholpen gefinancierd te worden. Dat worden er elke maand steeds meer.

Het is dan ook logisch dat er mogelijk collega’s in de markt ontstaan die ondernemers graag dezelfde diensten aanbieden. Dat juichen wij toe. Ondernemers zijn voor ons de helden. Zij steken hun nek uit. Zij moeten geholpen worden.

Toch moeten wij je waarschuwen voor valkuilen. Wij signaleren al jaar en dag zogenaamde dienstverleners die ondernemers suggereren over een adequaat netwerk van investeerders te beschikken. De één zegt een netwerk van 400 investeerders te hebben en de ander zegt 30.000 investeerders te hebben. Wie wil dit niet graag geloven?

Om dit netwerk van investeerders te bereiken moet jij aan de dienstverlener betalen voor hun diensten. Het zogenaamde investeerdersnetwerk is echter een black box. De ondernemer krijgt daar geen inzicht in. Bestaat het gesuggereerde netwerk wel? Hoe komt zo’n ondernemer aan zo’n netwerk of is het niet meer dan een bestand? Zijn er netwerken van investeerders die specifiek in jouw onderneming willen investeren? Werkt zoiets? Helaas blijkt in de praktijk dat een dergelijke benadering keer op keer tot een kostbare teleurstelling uitloopt.

Je hebt bovendien toch weer met een belemmerende en vaak kostbare tussenschakel te maken zonder resultaat. Je bouwt zelf niets op. Je verliest er niet alleen geld mee maar ook kostbare tijd die je beter had kunnen besteden. Je loopt kansen mis. Ons advies: Laat je geen wortel voorhouden, hoe mooi het ook klinkt.

Betalen voor diensten is één. Betalen voor misleiding is wat anders. Er komen de laatste maanden nogal wat klachten en teleurstellingen binnen via onze community van ondernemers. Omdat een gewaarschuwde ondernemer voor twee telt, enkele tips.

Waar moet je op letten?

  1. Hoe lang bestaat deze tussenpersoon?
  2. Hoeveel klanten heeft deze tussenpersoon?
  3. Zijn deze klanten met succes via dit (zogenaamde) netwerk gefinancierd?
  4. Kun jij contact opnemen met deze klanten?
  5. Hoe komt de tussenpersoon aan dit netwerk van investeerders?
  6. Kun je zelf rechtstreeks contact leggen met deze investeerders?
    voordat je getekend of geïnvesteerd hebt?
  7. Wat als er uit het netwerk geen of onvoldoende investeringen komen?
  8. Overtreedt de tussenpersoon niet de regel- en wetgeving (vanwege bemiddeling)? Als de tussenpersoon dit doet kun jij daarvan de dupe worden.

Laat je geen wortel voorhouden

Garanties bestaan niet. Er is echter geen reden om je te laten misleiden. Laat je geen kostbare wortel voorhouden.

Wij van MijnFunding geloven niet in onzichtbare netwerken of bestanden. Het zijn bijna altijd knollen die in plaats van citroenen aan je verkocht worden.

Wil je lezen wat de succesvolle aanpak van MijnFunding is? Lees dan verder.

INFORMATIECENTRUM

MijnFunding is gevestigd in het
Groot Handelsgebouw in Rotterdam
Algemene voorwaarden
Privacy Verklaring

MIJNFUNDING

Stationsplein 45
Postbus 710
3000 AS Rotterdam
+31 (0)85 06 02 114
info@mijnfunding.nl