ER IS EEN NIEUWE MANIER OM TE BELEGGEN 8% RENTE PER JAAR MET PANDRECHT GEDEGEN GESPREID IN TALENT ALTIJD UP-TO-DATE IN EEN BETERE WERELD

WE TELLEN AF, NOG MAAR

0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

DAN IS ER EEN MOOI RENDEMENT MET ZEKERHEID

1. WELKE KEUZE PAST BIJ JOU?

MijnFunding biedt haar (Angel) investeerders de keuze uit drie obligaties. Deze obligaties (A, B en C) hebben elk een rentepercentage en aflossingsschema. Maximale rente, top-rendement en snelle aflossing of kans op een extra toprendement. Kies de obligatie die bij jou past of stel een mix samen van de verschillende obligaties.

 • Obligaties A
 • 8%per jaar
 • Rente 8% per jaar (2% per kwartaal)
 • Aflossing en rente na 60 maanden
 • Geregistreerd pandrecht als zekerheid
 • € 1.000 per obligatie
 • {{content-6}}
 • {{content-7}}
 • {{content-8}}
 • {{content-9}}
 • {{content-10}}
 • {{content-11}}
 • Obligaties B
 • 6%per jaar
 • Rente 6% per jaar (1,5% per kwartaal)
 • Uitbetaling rente en aflossing per kwartaal
 • Geregistreerd pandrecht als zekerheid
 • € 1.000 per obligatie
 • {{content-6}}
 • {{content-7}}
 • {{content-8}}
 • {{content-9}}
 • {{content-10}}
 • {{content-11}}
 • Obligaties C
 • 4%per jaar
 • Rente 4% per jaar (1% per kwartaal)
 • Aflossing en rente na 60 maanden
 • + 1 (aandeel op certificaat) warrant per Obligatie
 • € 1.000 per obligatie
 • {{content-6}}
 • {{content-7}}
 • {{content-8}}
 • {{content-9}}
 • {{content-10}}
 • {{content-11}}

2. WAAR KOMT JE RENDEMENT VANDAAN?

De plaatsing van de obligaties maakt het mogelijk dat MijnFunding veel klanten helpt met een Funding-Voorschot. Met het Funding-Voorschot worden de kosten van de funding-campagne van de klant tijdelijk (voor)gefinancierd. De klant betaalt voor het Funding-Voorschot graag een premie. Uit die premie vergoedt MijnFunding jouw rente.

3. GEDEGEN SPREIDING VAN INVESTERING

Het Funding-Voorschot wordt door de klant direct terugbetaald uit de funding van de campagne. Het Funding-Voorschot heeft dus een korte looptijd. Je investering is dus steeds opnieuw gedegen gespreid over vele klanten. De korte looptijd en spreiding minimaliseren de risico’s.

4. EEN VEILIGE GARANTIE

De praktijk bewijst dat dit een succesvolle aanpak is. Tot op heden heeft elke klant het Funding-Voorschot voldaan. Mocht er een incidentele keer niet betaald worden, dan stort MijnFunding het Funding-Voorschot op deze klant terug met rente. Met dit bedrag wordt er weer een nieuwe klant geholpen. Een veilige garantie dat de investering efficiënt blijft rouleren.

WAT ONZE INVESTEERDERS ZEGGEN

“Een mooi rendement en inzage in interessante investeringskansen”

Uit mail van onze investeerders

“MijnFunding biedt een goede spreiding”

Uit mail van onze investeerders

“Mijn geld laat ik ondernemen”

Uit mail van onze investeerders

“Zo zorg ik voor een appeltje voor de dorst”

Uit mail van onze investeerders

“Het gaat om duurzaam ondernemen, voor mij is dat dubbel rendement”

Uit mail van onze investeerders

“MijnFunding laat je kennis maken met de ondernemer via leuke uitstapjes”

Uit mail van onze investeerders

“Bij de bank krijg ik bijna niets, het MijnFunding rendement is welkom”

Uit mail van onze investeerders

“Natuurlijk is MijnFunding geen bank maar het is wel een gezonde onderneming”

Uit mail van onze investeerders

“MijnFunding houdt mij op de hoogte via nieuwsbrieven en MijnInvest pagina”

Uit mail van onze investeerders

“Een stukje van mijn geld investeren in MijnFunding is rendabel en leerzaam”

Uit mail van onze investeerders

5. PANDRECHT ALS ZEKERHEID

Op elke campagne van de klant/debiteur hebben wij het Funding-Voorschot tegoed. Op al deze Funding-Voorschotten is een wettelijk pandrecht gevestigd als zekerheid. Dit pandrecht is eigendom van het collectief aan obligatiehouders en is geregistreerd bij de belastingdienst. Pandrecht geeft een prettig gevoel van een harde waardevolle zekerheid.

6. ONLINE JE SALDO-AFSCHRIFTEN

MijnFunding biedt elke obligatierekeninghouder een eigen webpage. Zo zie je direct het saldo van je obligaties, de waarden, rente en meer. Ook het storten, omwisselen en opnemen verloopt dan vervolgens via je eigen webpage. Zo kun je rente en/of aflossing uit laten keren in Cash-obligaties 3%. Dan leveren kleine saldi toch nog een mooi rendement op. Cash-obligaties kunnen terug verkocht worden met slechts één maand opzegtermijn.  Klik hier voor een voorbeeld van een Investor-Page.

“MIJNFUNDING INTRODUCEERT INNOVATIEVE BEDRIJFSFINANCIERING”

ONS VERHAAL

Vanaf 2008 leenden de banken elk jaar aan steeds minder MKB ondernemers (bron FD). De bank zegt vaker ‘nee’ tegen het gewenste krediet. Nederlandse banken staan zelfs inmiddels in de Europese top 5 als het gaat om afwijzingen.

Startups en MKB vormen de motor in onze economie. In 2017 is daarom op basis van Europese richtlijnen in Nederland de (WFT) wetgeving verder verruimd. Ondernemers mogen nu via het internet zich direct tot investeerders en het publiek wenden voor het lenen van werkkapitaal. Helaas kennen veel ondernemers deze mogelijkheid nog niet. Dat moest veranderen, vonden wij.

Daarom maakten wij in 2017 het onze missie om ondernemers te helpen deze nieuwe kansen te benutten.

Wij wilden deze frisse vorm van bedrijfsfinanciering voor de ondernemer zo makkelijk en betaalbaar mogelijk maken. Dat zou een echte innovatie binnen bedrijfsfinanciering zijn. Daarin hebben wij veel tijd en inzet geïnvesteerd. Het was vallen, opstaan en leren. Onderweg werden wij enorm geholpen door geweldige mensen die onze missie ondersteunden. En nu hebben wij in 2019 de oplossing klaar: MijnFunding

WAAROM KRIJG JIJ JE EIGEN ANGEL-INVESTORS WEBPAGINA?

JE INVESTERINGEN ALTIJD UP-TO-DATE

MijnFunding is Fintech. Wij meten, analyseren en bepalen ons beleid op basis van data. Daarom krijgt ook elke obligatiehouder van ons een eigen webpagina. Op jouw pagina vind je hoeveel en in welke obligaties je hebt geïnvesteerd. Er is een prognose hoeveel rendement je realiseert. Je krijgt informatie over de campagnes.

WAAROM ANGEL INVESTOR?

De rente bij banken is historisch laag. De aandelenmarkten worden alleen maar heftiger. Tijden veranderen. Rechtstreeks investeren in bedrijfsobligaties is een uitstekend alternatief en aanvulling. Je weet je verzekerd van een stabiel eerlijk rendement met pandrecht als zekerheid.

OVERZICHT 24×7, THUIS OP JE WERK OF ONDERWEG

 

Veel gestelde vragen

Welke rol speelt MijnFunding?

MijnFunding helpt de ondernemer als ‘Partner In Business” met het opstarten en begeleiden van een directe funding campagne. De ondersteuning varieert van leningsvoorwaarden tot slimme marketing. Met de ondernemer evalueren wij regelmatig. Wij groeien graag mee met de ondernemer.

Hoe lang duurt een Direct-Funding campagne?

Het plaatsen van de obligatieleningen noemen wij een ‘campagne’. Een campagne kan een half jaar, een jaar of langer duren. Na het afsluiten van een campagne kan nadien een nieuwe campagne opgestart worden.

Hieronder vind je nog meer vragen en antwoorden:

WAAR INVESTEERT DE ANGEL-INVESTOR IN?

U als Angel-Investor of wel de obligatiehouder investeert in MijnFunding Obligaties. Hierdoor kan MijnFunding meer klanten/ondernemers een Funding-Voorschot verlenen of wel met een deels uitgestelde betaling van de kosten helpen met het opstarten van hun directe funding campagne. MijnFunding wordt snel terugbetaald door de klant/ondernemer uit de opbrengsten van de directe funding campagne. Een bewezen en succesvolle werkwijze.

Direct-Funding wordt een ‘way of life’ van de moderne en succesvolle ondernemer.

Samen als één team werken wij met de klant aan een succesvolle strategie.

Wat is direct-lening?

De markt van direct-lening

Bij direct-lening doen investeerder en ondernemer rechtstreeks met elkaar zaken. Investeerder en ondernemer bepalen in overleg de condities van de lening of het plaatsen van aandelen. De direct-Lening in Nederland omvat ongeveer meer dan 1 miljard Euro per jaar. Grotendeels gaat het om relatief hoge bedragen en grote investeerders hoewel ook de kleinere leningen tussen de ondernemer en relaties onderdeel vormen.

Direct-Funding is een innovatieve hybride vorm van direct-lending en crowdfunding. Er is namelijk sprake van een rechtstreekse (directe) relatie tussen MijnFunding en investeerder en de obligatie wordt geplaatst bij het publiek of wel een groep investeerders.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is het uitlenen van relatief kleine bedragen door een grote groep beleggers aan een onderneming via een online platform. Bij het uitlenen van geld aan een bedrijf is de compensatie rente op de lening. Deze vorm heet ‘loan based crowdfunding’ of ‘crowdlending’. Bij deze vorm van crowdfunding is financieel rendement belangrijk.

Bij crowdfunding doen investeerders en de ondernemer dus via een crowdfunding platform met elkaar zaken. Hier bepaalt het crowdfundingplatform de condities waaraan de ondernemer moet voldoen. Crowdfunding groeit elk jaar met gemiddeld zo’n 65% in omvang. Over 2019 gaat er circa een half miljard Euro in om. De gemiddelde crowdfunding campagne richt zich op € 150.000 en bestaat veelal uit relatief kleine investeringen van veel verschillende investeerders.

Direct-Funding is een innovatieve hybride vorm van direct-lending en crowdfunding. Er is namelijk sprake van een rechtstreekse (directe) relatie tussen MijnFunding en investeerder en de obligatie wordt geplaatst bij het publiek of wel een groep investeerders.

Wat is een obligatie?

Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door een overheid, een onderneming of een instelling is aangegaan. Een obligatielening is dus een lening die in obligaties (eenheden) is verdeeld. Hierdoor kan iedereen een stukje van de lening kopen of verkopen. In de obligatievoorwaarden zijn het rentepercentage dat vergoed wordt, de aflossing en zekerheden geregeld.

MijnFunding heeft gekozen voor een obligatielening omdat de eenheden (obligaties) van de lening het voor beleggers/investeerders mogelijk maken een saldo naar wens te investeren en eventueel ook weer te verkopen/liquide te maken.

Valt de obligatielening onder crowdfunding?

Nee, bij crowdfunding sluit u een lening af via een bemiddelingsplatform van geldgevers en geldvragers. Een crowdfundingsplatform moet een crowdfunding investeerderstoets afnemen bij iedere consument die meer dan €500 via het platform investeert. Nu belegt u rechtstreeks in het bedrijf. U verstrekt het bedrijf een lening en beslist zelf hoe groot de lening is. De voorwaarden voor de lening treft u aan in het Informatie Memorandum.

Waarom is er vaak nog een kloof tussen ondernemer en investeerder?

De ondernemer en investeerder kunnen elkaar versterken. Toch zijn het vaak passerende schepen in de mist.

Ondernemers hebben het druk. Zij hebben geen ervaring hoe in contact te komen met investeerders, zij hebben geen ervaring met wat de investeerder zoekt en motiveert, zij hebben niet de financiële structuur of kennis om efficiënt met de investeerder tot zaken te komen, zij hebben geen ervaring hoe de relatie met de investeerder te onderhouden en hen adequaat te informeren.

MijnFunding begrijpt de ondernemer en kent de behoefte van de investeerder. Die kennis en ervaring is samengebracht in Direct-Funding. Direct-Funding is de brug die de kloof tussen ondernemer en investeerder overbrugt en hen met elkaar duurzaam verbindt. Direct-Funding is een ideale mix van direct-lening en crowdfunding.

Waarom biedt Direct-Funding een win/win situatie?

Direct-Funding is de innovatieve bedrijfsfinanciering omdat het de sterke kanten van direct-Lening en crowdfunding combineert. Bij Direct-Funding gaan de ondernemer en de investeerder rechtstreeks met elkaar in zee.

MijnFunding zorgt voor een duidelijke standaard zodat zowel ondernemer en investeerder een kant en klare structuur hebben om met elkaar in zee te gaan. Voorwaarden, zekerheden, overzichten alles is geregeld. Dit maakt het voor de ondernemer ook mogelijk om met meerdere investeerders tegelijkertijd in zee te gaan. Het proces is nagenoeg volledig geautomatiseerd. Er is geen tussenpersoon dus ondernemer en investeerder bouwen samen een relatie op en leren elkaar kennen. Wat begint met een kleine investering kan groeien naar hogere investeringen en meer investeerders. Het bespaart bovendien een belangrijk deel van de relatief hoge kosten die een tussenpersoon vereist om deze relatie tot stand te brengen en te onderhouden.

Wat zijn de verschillen tussen Direct-Funding en crowdfunding?

Er zijn veel verschillen. Wat overeenkomt is dat beiden zich richten tot het publiek. Het grote verschil is dat jij je rechtstreeks richt tot het publiek met je eigen Funding Webpage en niet als één van de vele aanbiedingen op een platform staat. Alle verzamelde data zoals de gegevens van degene die hebben geïnvesteerd zijn van jou en dus zichtbaar. Je hebt bij Direct-Funding geen minimum bedrag dat verzameld moet worden wil het verzameld bedrag aan je overgemaakt worden. Bij Direct-Funding komt het bedrag rechtstreeks op jouw bankrekening binnen. Je campagne kan ingeval van Direct-Funding een jaar doorlopen, verlengd worden of opgevolgd worden door opvolgende campagnes. Hoe langer je zaait, hoe meer je oogst. Bij crowdfunding heb je vaak maar 30 á 60 dagen de tijd. Ook je aansprakelijkheden bepaal je zelf bij Direct-Funding. Bij crowdfunding zien wij vaak een privé hoofdelijke aansprakelijkheid. En zo kunnen wij nog wel even doorgaan. In het kort hebben wij alle nadelen van crowdfunding opgelost met Direct-Funding. Het belangrijkste is misschien wel dat waar een campagne bij een platform wordt afgeblazen na 30 á 60 dagen, Direct-Funding door blijft lopen.

Wie geeft de obligatie uit?

De obligaties A,B, en C worden uitgegeven door MijnFunding Angel-Investment BV.

MijnFunding Angel-Investment BV is hiermee de uitgevende instelling, speciaal voor dit doel opgericht. MijnFunding Angel-Investment BV heeft geen schulden naar derden anders dan de uitgegeven obligaties en biedt de obligatiehouder stabiliteit en continuïteit.

MijnFunding Angel-Investment BV investeert de haar ter beschikking gestelde financiën in haar zuster onderneming MijnFunding BV met een maximum investering ter grootte van het verstrekte pandrecht. Dit pandrecht betreft de incassorechten op klanten bij ontvangst van funding uit de betreffende campagne. Hierbij hanteert MijnFunding Angel-Investment BV een aantal criteria ten behoeve van haar obligatiehouders / Angel-Investors. De belangrijkste daarvan zijn:

A. Per geaccepteerde klant van MijnFunding BV zal minimaal € 2.500 en maximaal € 7.500 worden gefinancierd, deze vordering noemen wij Funding-Voorschot.

B. De vorderingen op klanten mogen niet langer openstaan dan 6 maanden, het dan open staande saldo wordt door MijnFundingBV aan MijnFunding Angel-Investment BV voldaan of vervangen door een vordering op een recente klant. Zo blijven de investeringen altijd gedekt door pandrecht en roulerende cashflow.

C. De vorderingen op de klant dienen uitsluitend betrekking te hebben op de incassorechten van MijnFunding BV op de eerst binnenkomende Funding uit de campagne van de klant. Welke incassorechten in pandrecht zijn overgedragen ter zekerheid.

D. De klant betaalt een opslag voor het ontvangen Funding-Voorschot. MijnFunding Angel-Investment BV deelt mee in deze omzet en voldoet hiermee de rente aan de obligatiehouder.

Hoe kan ik beleggen?

De stappen zijn:

Inschrijven belegging U dient zich eerst in te schrijven voordat u kunt gaan beleggen. Dit kan als natuurlijk persoon of namens een bedrijf.

Betalen U kunt de inschrijving voltooien door middel van een iDEAL-betaling. Als u een groter bedrag wenst te beleggen, kunt u meerdere keren een iDEAL-betaling van €10.000,- doen. Een iDEAL- betaling wordt geautomatiseerd verwerkt en bevestigd.

Volgeschreven Als het bedrag van de obligatielening is bereikt, krijgt deze de status “Volgeschreven”. Het is dan niet meer mogelijk om te beleggen. Bij elke belegging geldt een bedenktermijn van 14 dagen, waarin een belegger het recht heeft om de inschrijving te wijzigen of te annuleren. De obligatielening houdt de status “Volgeschreven” totdat de bedenktermijn voor alle inschrijvingen is verlopen.

Waarom kan een prospectus vrijgesteld kan zijn van AFM goedkeuring?

Als één of meerdere van deze punten voorkomen is een prospectus vrijgesteld van goedkeuring door de AFM:

  • De aanbieding is gericht op minder dan 150 personen.
  • De effecten kunnen (al dan niet in een pakket) slechts worden verworven tegen een waarde van ten minste €100.000 per belegger.
  • De aanbieding van effecten door een vereniging of instelling zonder winstoogmerk, om haar niet-commerciële doelen te verwezenlijken.
  • De nominale waarde van een effect is €100.000 of meer.

Zo ook bij deze aanbieding

 • De totale tegenwaarde van de effecten die worden aangeboden, minder is dan €5 miljoen, berekend over een periode van 12 maanden.

Het is ook mogelijk dat er bij een aanbieding geen goedgekeurd prospectus beschikbaar is doordat de aanbieding niet prospectusplichtig is. Dit is bijvoorbeeld het geval als de effecten niet verhandelbaar zijn of als het gaat om een aanbieding van deelnemingsrechten in een open-end beleggingsinstelling. Bron: AFM

Wat betekent "geen prospectusplicht"?

Voor een beleggingsaanbieding is meestal een vergunning nodig of moet de onderneming een prospectus laten goedkeuren door de AFM. Soms gelden er vrijstellingen en valt een beleggingsaanbod niet onder het toezicht van de AFM. We spreken dan van een vrijgestelde belegging. Een belegging is bijvoorbeeld vrijgesteld als alle beleggers gezamenlijk in totaal maximaal €5 miljoen in de belegging kunnen investeren. Bron: AFM

Waar vind ik de essentiële beleggersinformatie?

Essentiële informatie is informatie die u in ieder geval nodig heeft om een weloverwogen besluit te kunnen nemen. Onder de kop Documentatie op deze pagina treft u het bij de AFM ingediende wettelijke informatiedocument aan en informatie over o.a. de risico’s, de zekerheden en garanties, de voorwaarden van de lening, de fiscale behandeling en de huidige financiële situatie.

Kan ik de aankoop van obligaties ontbinden?

Ja, de AFM vindt het belangrijk dat u als consument een bewuste keuze maakt om te investeren. Daarom bieden wij de mogelijkheid tot reflectie. Dit is op twee manieren vormgegeven:

1) U moet actief bevestigen dat u het informatiememorandum heeft gelezen, voordat u op de bestelknop drukt.

2) U heeft de mogelijkheid tot ontbinden gedurende 14 dagen. Dit kan per schriftelijke bevestiging. Aan deze annulering zijn geen kosten verbonden. Als de investering niet binnen 14 dagen wordt geannuleerd, dan is deze daarna definitief geworden.

Kan ik obligaties verkopen of overdragen?

Obligatiehouders die hun obligaties willen overdragen kunnen dit schriftelijk bij ons aangeven.

Wat is een Warrant?

Bij elke Obligatie C krijg je één warrant zonder hiervoor te investeren. Een warrant geeft recht op aandeel MijnFunding tegen een vooraf vastgestelde prijs zodra MijnFunding nieuwe aandelen uitgeeft. Deze uitgifte van nieuwe aandelen vindt plaats binnen de looptijd van de obligatie. Het verplicht je tot niets. Het is een recht. Is de koers van het aandeel hoger dan de warrant koers/prijs dan kun je een mooi extra rendement behalen. Deze kan oplopen tot maximaal 100% rendement op warrant koers/prijs (€1.000) dus ook 100% ten opzichte van de obligatie C. Uiteraard zet het hele team van MijnFunding zich in om zoveel mogelijk waarde te creëren.

Ik heb een andere vraag?

Geen probleem. Stel je vraag via het antwoord formulier of contact formulier. Wij beantwoorden je vraag zo spoedig mogelijk. Wellicht zie jij je vraag terug in deze lijst. Zo help je ook andere investeerders en ons. Samen vormen wij een Angel-Investor community. Stel je vraag >>

 • Je investeringen op een rij

 • Ook mobiel beschikbaar

 • Realtime / up-to-date

 • Rente en aflossing geregeld

 • Voorrang bij nieuwe kansen

WAAROM ANGEL-INVESTMENT OBLIGATIES?

HOE WIJ IMPACT LEVEREN

MijnFunding wil zoveel mogelijk beloftevolle MKB, Startups en scale-ups helpen aan voldoende bedrijfsfinanciering. Ze verdienen het. Zij zorgen voor impact. Wij helpen want Direct-Funding is voor veel ondernemers de oplossing. Direct-Funding vergt echter van de ondernemer eerst een investering. Om dit te financieren is er de plaatsing van obligaties met pandrecht. Zo leveren wij samen met jou impact.

EEN BEPERKTE PLAATSING

De uitgifte van de MijnFunding Angel-Investor Obligaties zijn relatief beperkt. De eerste uitgifte en plaatsing zal in totaal slechts €100.000 bedragen. Het is duidelijk dat er animo is voor deze innovatieve obligaties. De Angel-Investor Obligaties bieden een mooi rendement met pandrecht als zekerheid. Je kunt daarom nu al reserveren (zonder verplichting) want vol is vol. De minimum deelname is één obligatie van €1.000.

HOE KUN JE STRAKS OOK AANDEELHOUDER WORDEN?

DE MARKT VAN ONDERNEMERS

De doelgroep in Nederland waarop MijnFunding zich richt overtreft ruim 1 miljoen ondernemingen en organisaties. Van start-ups tot middelgrootte bedrijven, van ondernemingen tot verenigingen en professionele voetbalclubs. De behoefte aan werkkapitaal dat niet via de bank verkregen wordt omvat in Nederland vele miljarden Euro’s. Direct-Funding is een nieuw fenomeen. Een innovatie die meegroeit met de ondernemer en het bedrijfs- financieringsprobleem structureel oplost.

EEN AANDEEL VAN WAARDE

MijnFunding wil haar leidende positie niet alleen behouden maar haar voorsprong op de markt verder vergroten. Als Angel-Investor kun je per MijnFunding Obligaties C één warrant in handen krijgen. De warrant geeft het recht, niet de plicht, om bij uitgifte een aandeel-op-certificaat te kopen. Je kunt het certificaat direct verkopen als jij de winst wilt realiseren of als belegging aanhouden als je gelooft in de groei en waarde-ontwikkeling van MijnFunding. Make it happen.


SLIM INVESTEREN EN BELEGGEN MET VISIE EN EEN MISSIE

BEN JIJ EEN ANGEL-INVESTOR?

Wat is het profiel van een Angel-Investor? Een Angel-Investor is een man of vrouw die ondernemend is. Iemand die begrijpt dat een mooi rendement een premie is voor het nemen van ondernemersrisico’s. Een Angel-Investor ziet in dat enerzijds door wetgeving banken aan steeds minder MKB ondernemers lenen en anderzijds je op spaargeld en saldi bij de bank nagenoeg geen rente meer ontvangt. De Angel-Investor ziet kansen in het vullen van dit groeiende vacuüm. Zich bewust van ondernemersrisico’s tracht de Angel-Investor zoveel mogelijk van de risico’s doordacht te minimaliseren door dekking met pandrecht. De Angel-Investor heeft inzicht, durf en investeert slechts dat deel van het geld wat gemist kan worden met als doel een eerlijk rendement. Last but not least wil de Angel-Investor de ondernemer helpen de wereld duurzamer en beter te maken. Dan is er sprake van dubbel rendement en ben je niet alleen investor maar Angel-investor. Je draagt bij aan impact.


GEEN PROSPECTUSPLICHT, TOCH DOEN WIJ DAT

Klik hier boven

Klik op het ‘full screen’ logo  rechts onder in de hoek en ons informatiememorandum verschijnt beeldvullend in je scherm.

Je kunt ons informatiememorandum ook downloaden.

INFORMATIE-MEMORANDUM

Als uitgevende Instelling van obligaties, vallen wij onder toezicht van de AFM. Ook zonder een goedgekeurd Prospectus en werkend onder de wettelijke vrijstellingsregeling conform artikel 53 lid 2 Wft, houdt de AFM wel degelijk, en terecht, toezicht op de Uitgevende Instelling, alsook op alle bedrijven welke Obligaties uitgeven. Het enige verschil is dat een Prospectus door de AFM vooraf moet worden goedgekeurd, maar een Informatiememorandum, met dezelfde tekstuele inhoud, niet. Het voordeel van een Informatiememorandum voor de Uitgevende Instelling zijn de enorme kosten en tijdsbesparing van een langdurig AFM-goedkeuringstraject. Deze kosten wegen niet op voor beoogde obligatieleningen tot € 5.000.000,- of minder. Het Informatiememorandum en bijlagen, waaronder een door AFM voorgelegd document, voorziet in een transparante en aan wettelijke bepalingen/richtlijnen getoetste criteria. Dit Informatiememorandum en bijlagen heeft MijnFunding gemeld en ter inzage gegeven aan AFM. Indien het Informatiememorandum niet voldoet aan de gestelde eisen en/of de Uitgevende Instelling houdt zich niet aan de verstrekte Informatie, zal AFM ingrijpen. MijnFunding heeft geen prospectusplicht, maar toch doen wij dit.

INFORMATIECENTRUM

MijnFunding is gevestigd in het
Groot Handelsgebouw in Rotterdam
Algemene voorwaarden
Privacy Verklaring

MIJNFUNDING

Stationsplein 45
Postbus 710
3000 AS Rotterdam
+31 (0)85 06 02 114
info@mijnfunding.nl