JOUW KENNISBANK

Is de bank, kredietinstelling of crowdfundingplatform niet de oplossing voor jou? Heb je genoeg van dure tussenpersonen met een zogenaamd netwerk van investeerders die veel beloven maar niet leveren? Jij bent niet de enige.

MijnFunding staat voor financiering van jouw plannen.

We dienen jouw belang. Daarom delen wij graag onze kennis en die van onze gebruikers met jou.

Samen zijn we een sterke community van ondernemers.
Samen hebben we de slimste oplossing.
Samen zijn we MijnFunding.

100+

tevreden klanten, campagnes, abonnees

€ 100.000+

gemiddeld gerealiseerde doellening (range tussen €25.000 en €325.000)

€ 2.562

gemiddeld storting per investeerder

40+

gemiddeld aantal investeerders in een campagne

ERVAAR NU WAT DIRECT-FUNDING VOOR JOU BETEKENT

/door

DE VOORDELEN VAN EEN OBLIGATIELENING?

Je lening in kleine stukjes (obligaties) verdelen zodat je niet van één partij leent maar van meerdere partijen kunt lenen. Dit was alleen aan grote ondernemingen voorbehouden maar is nu ook voor kleine ondernemingen mogelijk.
/door

HOE FINANCIER IK MIJN ONDERNEMING?

Starten, groeien, ondernemen betekent vaak investeren. De kost gaat voor de baat. Maar in het huidige bankklimaat is groei financieren een probleem. Veel ondernemers merken dit. Wat zijn jouw mogelijkheden? Wat past bij jou?

MAAK EEN AFSPRAAK

De kracht van het publiek is enorm. Laat via je eigen Funding webpage de wereld weten dat je open staat voor investeringen. Je biedt een mooi rendement. Niet alleen vormen vele kleintjes één groot werkkapitaal maar ook grote investeerders merken je op. Maak een afspraak voor een informatief gesprek.

KIJK EN VERGELIJK

Wat is het verschil tussen Direct-Funding en een crowdfundingplatform? Direct-Funding werkt zonder belemmerende tussenschakels en ingewikkelde creditchecks. Het werkkapitaal komt rechtstreeks op jouw bankrekening. Je hebt minder stress. Lees verder

WAAROM DOEN WIJ DIT SAMEN?

Banken bedienen steeds minder MKB-klanten. Er moest iets gebeuren. Daarom biedt MijnFunding een oplossing. Zodat jij de wereld een stukje beter maakt, klanten helpt, banen creëert en jij je dromen waar maakt. Lees meer

THEMA – START-UP EN SCALE-UP FINANCIERING

Start-ups en scale-ups zijn belangrijk voor onze economie en het veranderen van de wereld? Ondernemers met nieuwe ideeën en innovatieve toepassingen. Toch kun je niet bij de bank terecht. Informal investors eisen een aandeel of wachten af. Dan is Direct-Funding de oplossing. Informeer mij

WIL JIJ GEEN KANS MISSEN? SCHRIJF JE IN

INVESTORS

Vraag nu de gratis de waardevolle whitepaper aan ‘Waar (en hoe) vind ik mijn Informal-Investors’.

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief

  NEWS ALERT

  Wil je een Whatsapp ontvangen als er hier in de Kennisbank een nieuw en interessant bericht wordt geplaatst of er een nieuw whitepaper uitkomt?
  Vul dan nu je telefoonnummer en emailadres in.

   Schrijf me in voor de nieuwsbrief

   E-BOOK


   Vraag hieronder het gratis e-book aan ‘Maak je dromen waar’ met het Direct-Funding stappenplan.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    DOWNLOAD DE WAARDEVOLLE
    WHITEPAPERS EN FUNDING MINI-MAGAZINES


    #1: Zoek je een zakelijke lening?
    Nu is er een nieuwe manier van
    financieren, Direct-Funding.


    #2: Wij stellen ons graag
    aan je voor: MijnFunding,
    de Direct-Funding Engineers


    #3: Maak van je Direct-Funding
    een succes met modules op
    maat.


    #5: Financier je kosten mee
    voor een professionele start.
    Alles over Booster-Funding.


    #12: Kom naar een Workshop of nodig ons uit op je bedrijf. Leer alles over Direct-Funding.

    WAT WIL JE WETEN? VRAAG HET ONS

    Wie zijn de investeerders die storten?

    Met een Funding Website kunnen investeerders via internet jou vinden. Er zijn veel meer investeerders om je heen en in Nederland dan jij denkt. Als je een mooie rente en een goed plan biedt ben je al het bekijken waard. De rente bij de bank is nu eenmaal historisch laag. Afhankelijk van je presentatie investeert een deel van de bereikte investeerders. Eerst klein en misschien later groot. Vele kleine investeringen zorgen er al snel voor dat jij aan de slag kunt.

    De investeerders kunnen je relaties, je klanten maar vooral specifieke te benaderen doelgroepen en investeerdersnetwerken zijn. Dat kan prima via internet. Vele grote ondernemers gingen je voor. De Funding Website en de leningvoorwaarden maken de stap om te investeren kleiner en dus de kans groter dat je sneller je beoogde financiering realiseert.

    De mensen van MijnFunding hebben een schat aan ervaring en helpen je daarbij. MijnFunding, helpt je verder waar de bank stopt.

    Is Direct-Funding hetzelfde als crowdfunding?

    Nee, er zijn grote verschillen tussen crowdfunding en Direct-Funding.

    Direct-Funding is crowdfunding 2.0
    De nadelen van crowdfunding zijn bij Direct-Funding vervangen door voordelen.

    Kijk zelf maar.

    Bij crowdfunding sluit je een lening af via een bemiddelingsplatform van geldgevers en geldvragers. Je beschikt daardoor veelal niet over de exacte gegevens van je investeerders. Een crowdfundingsplatform moet een crowdfunding investeerderstoets afnemen bij iedere consument die meer dan €500 via het platform investeert. Dat is kostbaar en jij betaalt deze rekening. Een campagne loopt vaak maximaal één á twee maanden. Dat is erg kort en beperkt je sterk in het opbouwen van een investeerdersgroep en marketing. Vaak moet je als ondernemer een minimaal doelkapitaal verzamelen, haal je dit niet wordt het verzamelde bedrag niet aan je overgemaakt. Vanwege de kosten kan een poging via Crowdfundingplatformen voor veel ondernemers duur uitpakken. Zo leert de praktijk.

    Bij Direct-Funding leent het publiek rechtstreeks aan het bedrijf. Jij ontvangt het bedrag van een lening op jouw bankrekening en beslist zelf hoe groot de totaal lening is of het aantal eenheden van de lening dat je uitgeeft. De voorwaarden voor de lening (zoals rente of aflossing) bepaal jij en geef je aan in het Informatie Memorandum. Er is geen minimum dat je moet halen en het maximum dat je kunt lenen is € 5.000.000,-. Alle data van je investeerders zijn van jou. Jouw Direct-Funding campagne kan een jaar duren, verlengd worden of opgevolgd door weer nieuwe Direct-Funding campagnes. Dat biedt de ruimte om je doelgroep te bewerken, regelmatig te mailen, van acties te voorzien. Hoe langer men zaait, hoe meer men oogst. Dat is eigenlijk hetzelfde als dat jij je eigen product of dienst op de markt brengt.

    Dit zijn nog maar enkele verschillen.

    Wat is Crowdfunding?

    Crowdfunding is het uitlenen van relatief kleine bedragen door een grote groep beleggers aan een onderneming via een online platform. Bij het uitlenen van geld aan een bedrijf is de compensatie rente op de lening. Deze vorm heet “loan based crowdfunding” of “crowdlending”. Bij deze vorm van crowdfunding is financieel rendement belangrijk. Vaak is er een minimum bedrag dat je moet halen wil het verzamelde bedrag ontvangen en de looptijd van je campagne is vaak niet meer dan 30 á 60 dagen. Crowdfundingplatformen zijn aan veel restricties, regel- en wetgeving gehouden. Deze restricties en beperkingen hebben hun weerslag op de campagne van de ondernemer.

    Wat is een obligatielening?

    Een obligatielening is een geldlening op lange termijn, afgesloten met een meestal groot aantal vermogensverschaffers. Deze krijgen, als bewijs voor de door hen verstrekte geldbedragen, schuldbekentenissen, al dan niet digitaal. De geldnemer, een onderneming of andere instelling, is verplicht om een vaste interestbedrag (bijvoorbeeld maandelijks, per kwartaal of jaarlijks) te betalen.

    Valt een obligatielening via Direct-Funding onder Crowdfunding?

    Nee, bij crowdfunding sluit men een lening af via een bemiddelingsplatform van geldgevers en geldvragers. Een crowdfundingsplatform moet een crowdfunding investeerderstoets afnemen bij iedere consument/investeerder die meer dan €500 via het platform investeert. Bij Direct-Funding belegt men rechtstreeks bij u in het bedrijf (zonder tussenkomst van derden of een platform). De investeerder/consument verstrekt het bedrijf een lening en beslist zelf hoe groot de lening is. De voorwaarden die jij de consument voor de lening aanbiedt stel jij vast in het Informatie Memorandum.

    Hoe kan de consument/investeerder beleggen?

    De stappen zijn:

    Inschrijven belegging Is men nieuw bij jouw bedrijf? Dan moet men zich eerst inschrijven voordat men kan gaan beleggen. Dit kan als natuurlijk persoon of namens een bedrijf.

    Betalen Men kan de inschrijving voltooien door middel van een iDEAL-betaling. Als men een groter bedrag wenst te beleggen, kan men meerdere keren een iDEAL-betaling van €10.000,- doen. Men kan ook betalen door middel van een bankoverschrijving. Men moet er dan rekening mee houden dat de aankoop pas wordt bevestigd zodra jij je betaling hebt ontvangen en administratief verwerkt. Een iDEAL- betaling wordt geautomatiseerd verwerkt en bevestigd.

    Volgeschreven Als het bedrag van de obligatielening is bereikt, krijgt deze de status “Volgeschreven”. Het is dan niet meer mogelijk om te beleggen. Bij elke belegging geldt een bedenktermijn van 14 dagen, waarin een belegger het recht heeft om de inschrijving te wijzigen of te annuleren. De obligatielening houdt de status “Volgeschreven” totdat de bedenktermijn voor alle inschrijvingen is verlopen.

    Vriendenbonus Heeft men zelf obligaties gekocht maar kent ook nog iemand in zijn of haar omgeving of netwerk die op zoek is naar een interessante beleggingsmogelijkheid. Dan kan men gebruik maken van de vriendenbonus.
    Via het “uitnodigingsformulier” vult men dan de naam, telefoonnummer en e-mailadres in van de persoon die men wilt aanbrengen. De nieuw aangebrachte persoon mag geen bestaande belegger zijn in je bedrijf.
    De 5% vriendenbonus is van toepassing op het moment dat de aangebrachte persoon een totaalbedrag van € 3.000,- heeft geïnvesteerd. Dit bedrag kan door één aankoop worden gerealiseerd, maar mag ook via meerdere aankopen (gespreid) worden bereikt.
    Nadat de door de aangebrachte persoon heeft belegd en jij de betaling hebt ontvangen, ontvangt de aanbrenger de 5% vriendenbonus mits de aangebrachte persoon de wettelijke bedenktijd van 14 dagen met succes heeft doorlopen.
    De 5% vriendenbonus wordt aan het bij ons bekende bankrekeningnummer overgemaakt en de aangebrachte persoon ontvangt een leuk cadeau van je bedrijf. Zo stimuleer je een viraal effect.

    Onder ‘men’ bedoelen wij hier het publiek ofwel de investeerder m/v die aan jou leent.

    Kan een consument/investeerder een obligatie kado doen?

    Ja natuurlijk! Heeft men iets te vieren? Is men op zoek naar een leuk geschenk? Obligaties worden eigenlijk alleen elektronisch uitgegeven, maar op verzoek maken kun je als service een echte papieren versie maken voor de consument investeerder. Leuk om kado te doen aan kinderen, kleinkinderen, etc.. De obligatie met een nominale waarde van € 1.000 is genummerd en wordt desgewenst op stevig papier of zelfs linnenpersing geprint en per post verstuurd. MijnFunding levert je deze service.

    Hoe kan de consument/investeerder obligaties verkopen of overdragen?

    Indien je dit opneemt in je voorwaarden hebben de Obligatiehouders die hun obligaties willen overdragen de mogelijkheid dit schriftelijk aan te geven bij jou met een overdrachtsformulier wat men aantreft onder documenten op de Funding Webpage.

    Waarom kan een prospectus vrijgesteld kan zijn van goedkeuring door de AFM?

    Als één of meerdere van deze punten voorkomen is een prospectus vrijgesteld van goedkeuring door de AFM:

    • De aanbieding is gericht op minder dan 150 personen.
    • De effecten kunnen (al dan niet in een pakket) slechts worden verworven tegen een waarde van ten minste €100.000 per belegger.
    • De aanbieding van effecten door een vereniging of instelling zonder winstoogmerk, om haar niet-commerciële doelen te verwezenlijken.
    • De nominale waarde van een effect is €100.000 of meer.

    Of zoals ook bij de aanbieding van Direct-Funding door jouw bedrijf

    • De totale tegenwaarde van de effecten die worden aangeboden, minder is dan €5 miljoen, berekend over een periode van 12 maanden.

    Het is ook mogelijk dat er bij een aanbieding geen goedgekeurd prospectus beschikbaar is doordat de aanbieding niet prospectusplichtig is. Dit is bijvoorbeeld het geval als de effecten niet verhandelbaar zijn of als het gaat om een aanbieding van deelnemingsrechten in een open-end beleggingsinstelling. Bron: AFM

    Lees meer over dit onderwerp

    Wat betekent "geen prospectusplicht"?

    Voor een beleggingsaanbieding is meestal een vergunning nodig of moet de onderneming een prospectus laten goedkeuren door de AFM. Soms gelden er vrijstellingen en valt een beleggingsaanbod niet onder het toezicht van de AFM. We spreken dan van een vrijgestelde belegging. Een belegging is bijvoorbeeld vrijgesteld als alle beleggers gezamenlijk in totaal maximaal €5 miljoen in de belegging kunnen investeren. Er is wel regel- en wetgeving die melding van campagnes bij AFM vereist en toeziet op het vermelden van de risico volgens een door AFM samengestelde risico bijsluiter ofwel essentiële beleggingsinformatie. Bron: AFM

    Lees meer over dit onderwerp

    Waar vindt men de essentiële beleggersinformatie?

    Essentiële informatie is informatie die de consument/investeerder in ieder geval nodig heeft om een weloverwogen besluit te kunnen nemen. Onder het tabblad “documenten” boven aan je Funding Webpage treft de consument/investeerder het bij de AFM ingediende wettelijke informatiedocument aan en informatie over o.a. de risico’s, de zekerheden en garanties, de voorwaarden van de lening, de fiscale behandeling en de huidige financiële situatie van je bedrijf.

    Kan de investeerder de aankoop van Obligaties via Direct-Funding ontbinden?

    Ja, de AFM vindt het belangrijk dat de consument/investeerder een bewuste keuze maakt om te investeren. Daarom is het verstandig om de mogelijkheid tot reflectie aan te bieden. Dit is op twee manieren vorm te geven: 1) Je moet actief laten bevestigen dat de investeerder/consument het informatiememorandum heeft gelezen, voordat men op de bestelknop drukt. 2) Je biedt de mogelijkheid tot ontbinden gedurende 14 dagen. In je investeerders beheeromgeving van je Funding Webpage is de annuleerknop gedurende 14 dagen zichtbaar. Aan deze annulering zijn voor de consument/investeerder geen kosten verbonden. Als de investering niet binnen 14 dagen wordt geannuleerd dan is deze daarna definitief geworden

    ONS VERHAAL

    Wist u dat de ondernemer niet publiekelijk (via internet of media) investeerders mocht benaderen voor het aantrekken van bedrijfs- financiering? Dat was alleen voorbehouden aan de banken. Echter vanaf 2008 leenden banken elk jaar aan steeds minder MKB ondernemers (bron FD). Krediet droogt op voor de startende, kleine en middelgrootte, ondernemer. De bank zegt vaker ‘nee’ tegen het gewenste krediet.

    In 2017 is daarom op basis van Europese richtlijnen in Nederland de (WFT) wetgeving verruimd. Ondernemers mogen nu zelf via het internet zich direct tot investeerders en het publiek wenden voor het lenen van werkkapitaal. Zonder tussenkomst van dure crowdfunding platformen met hun ingewikkelde credit checks. Dat biedt kansen en maakt je onafhankelijk. Helaas kennen veel ondernemers deze mogelijkheid nog niet.

    Dat moest veranderen, vonden wij.

    Daarom maakten wij het in 2017 onze missie om zoveel mogelijk ondernemers te helpen deze nieuwe kansen te benutten. Het maakt een einde aan financieel watertrappelen zonder lonende vooruitgang. Je kunt je dromen waar maken.

    Wij wilden deze frisse vorm van bedrijfsfinanciering voor de ondernemer zo makkelijk en betaalbaar mogelijk maken. Uitstekende leningvoorwaarden, een gebruikersvriendelijke website, AFM Compliance en marketing moest voor de ondernemer in één handomdraai beschikbaar zijn. Daarin hebben wij veel tijd en inzet geïnvesteerd. Het was vallen, opstaan en leren. Onze passie en missie hield ons op de been. Wij hebben onze eigen campagne gevoerd en zijn gestart. Onderweg werden wij enorm geholpen door geweldige mensen die onze missie ondersteunden. En nu hebben wij in 2021 de oplossing klaar:

    Direct-Funding Go, jouw eigen online funding workspace met alle essentiële tools en kennis voor succesvolle informal investment.


    MijnFunding

    MOUWEN OPSTROPEN EN AAN DE SLAG

    FUNDING

    Abonneer je op FUNDING,
    ons mini-magazine, en
    ontvang regelmatig de gratis
    whitepapers en informatie
    over Direct-Funding.

     EEN VOORBEELD VAN
     DIRECT-FUNDING

     De aanpassing van regel- en wetgeving maakt Direct-Funding ook voor jou mogelijk. Inmiddels zijn er honderden ondernemers je succesvol voorgegaan met Direct-Funding. Zonder belemmerende tussenschakels kunnen ondernemers rechtstreeks het publiek benaderen om hen te laten investeren in hun bedrijf en bedrijfsplannen. Voor veel ondernemers is Direct-Funding een grote stap. Waar en hoe begin je? Daarom is er nu Direct-Funding Go. Alles geregeld via je eigen online funding workspace. Je wordt begeleid bij elke stap. In 2019 en 2020 heeft MijnFunding vele tientallen ondernemers succesvol structureel geholpen. Bekijk de recente campagne van Hert Bier. Klik op het onderstaande scherm. Ook Hert Bier behaalde in enkele maanden haar doelstelling en groeit door. Klik hier.

     EEN VOORBEELD VAN
     DIRECT-FUNDING

     Direct-Funding is een campagne die doorloopt tot dat jij je doel bereikt hebt. Dat kan een jaar zijn of korter. Intussen komt het geld op je bankrekening en kan je investeren. Je kan een campagne ook verlengen of opvolgen met een nieuwe campagne.  Het doelbedrag van de campagne kan variëren van circa €50.000 tot €5.000.000.  Met een ruim werkkapitaal kun jij je investeringen en groei realiseren. Een recent en lopend voorbeeld is Olivious. Het eerste doelbedrag was €125.000 na een jaar/12 maanden. De gemiddelde groei was circa €22.500 per maand. Binnen 5 maanden was het doel bereikt. Klik op het onderstaande scherm. Bekijk de Funding Webpage met downloads. Er wordt gewerkt aan een volgende campagne. Vraag om meer voorbeelden.
     Klik hier.

     EEN VOORBEELD VAN
     ONZE FUNDING

     Een ander voorbeeld is de campagne van MijnFunding Invest. Eén van onze eerste campagnes. Wij wilden ervaring opdoen in het promoten en vinden van investeerders en investeerders- netwerken. Wat er gebeurde was verrassend. Niet alleen bleek er interesse in de aanbieding van onze obligaties maar ook in de aanbieding van klanten. Onze campagne is inmiddels volgeschreven. Onze minimum deelname was €1.000. Maar dat is een keuze. Wij gingen voor €250.000. Mede door ook grotere investeerders zijn wij hier overheen geschoten. De acceptatie is gestopt bij €275.000. MijnFunding werkt aan een volgende campagne met maandelijkse doelen. Wij willen gecontroleerd groeien. Klik op het onderstaande scherm. Vraag om meer voorbeelden.
     Klik hier.

     ARCHIEF BLOGS

     /door

     QUICK SCAN

     Ontdek snel of ook jij in aanmerking komt voor een direct-lending account van Direct-Funding-Go. Vul het bedrag in wat je zoekt en je KvK-nummer of bedrijfsnaam en vestigingsplaats.
     /door

     DE VOORDELEN VAN EEN OBLIGATIELENING?

     Je lening in kleine stukjes (obligaties) verdelen zodat je niet van één partij leent maar van meerdere partijen kunt lenen. Dit was alleen aan grote ondernemingen voorbehouden maar is nu ook voor kleine ondernemingen mogelijk.

     INFORMATIECENTRUM

     MijnFunding is gevestigd in het
     Groot Handelsgebouw in Rotterdam

     Algemene voorwaarden

     Verwerkersovereenkomst

     Privacy Verklaring

     MIJNFUNDING

     Stationsplein 45
     Postbus 710
     3000 AS Rotterdam
     +31 (0)85 06 02 114
     info@mijnfunding.nl